10 de febr. 2011

CINEFÒRUM: Sang al Mobil

Estimem els nostres telèfons mòbils i la selecció entre diferent models mai ha estat més gran. Però la producció de telèfons té una cara fosca, sanguinària.

La part més important dels minerals utilitzats per produir telèfons mòbils provenen de les mines situades a l'est de la República Democràtica del Congo (RDC). Les empreses del món occidental estan comprant els anomenats minerals del conflicte i contribueixen a finançar la guerra més sagnant des de la segona Guerra Mundial.


Del 14 al 17 de febrer Barcelona acull el Congrés Mundial de Telefonia. Un congrés que mostrarà la cara fantàstica de les prestacions tècniques i innovacions dels mòbils i aplegarà a les grans empreses de telefonia. Si pregunteu a les companyies telefòniques d'on treuen els minerals els seus proveïdors, cap d'aquestes companyies pot garantir que no estan comprant minerals del conflicte de la RDC.

El divendres 18 de febrer a les 20:00 la Xarxa d’entitats per la RD del Congo i Badalona amb Àfrica, organitzen al Círcol Catòlic (C\ Sant Anastasi, 2) la projecció de Blood in the Mobile (Sang al mòbil) i el posterior col•loqui amb el director.

El documental mostra la connexió entre els nostres telèfons i la guerra al Congo. El director Frank Poulsen viatja a la RDC per veure la industria minera il•legal amb els seus propis ulls. Té accés a la mina de coltan més gran de la RDC, controlada per diferent grups armats, i on infants treballen durant dies en estrets túnels per extreure els minerals que acaben en els nostres telèfons mòbils.

Després de la seva visita, Frank intenta parlar amb Nokia, la companyia telefònica més gran del món, perquè li garanteixi que no estan comprant minerals del conflicte. Nokia no li pot donar aquesta garantia.


Pàgina de la pel•lícula: http://bloodinthemobile.org/

Pàgina a Facebook: http://www.facebook.com/bloodinthemobile

Trailer a Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=wQhlLuBwOtE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada