3 de des. 2008

Sobre la música del nostre projecte

Nhecanan Ngho és una invitació a la felicitat. La va compondre Oli Silva "Mû" membre del grup Qbamba. Forma part del primer àlbum d'aquesta banda.

Oli Silva "Mû" va nèixer a Bolama (Guinea-Bissau). És la veu, instrumentista - guitarra, kalimba i simbi- i compositor del grup Qbamba.

Desde molt jove ha estat influenciat per la música tradicional i moderna del seu país natal i en general de tota la costa occidental d'Àfrica i de l'Àfrica Central. Més tard va incorporar elements d'altres estils com el Reggae, Jazz, Blues, Gospel, Afrolatina, Oriental, Flamenc...

Al llarg de tota la seva carrera ha col·laborat amb altres músics com el saxofonista i vocalista Manu Dibango (Camreoun). Ha actuat en el Festival de Jazz de Barcelona juntament amb La Locomotora Negra (2002 Auditori i 2004 Palau de la Música) i amb la cantant de gospel nordamericana Kathy Authrey en el Festival del Milenium en el Palau de la Música de Barcelona i en Palacio de Congresos de Madrid (2003 i 2004).

Va col·laborar com cantant, juntament amb Ana Salazar, en un dels espectacles de la companyia de dansa contemporània Iliacan de Barcelona i en els dos darrers discs de Rosa Zaragoza.

També és el cantant del grup Ativata, on comparteix escenari amb el tablista hindú Gyan Singh, el guitarrista i mandolinista Antonio Restucci i el violoncelista Barnabas Hangonhi "Batio".

L'any 2006 va realitzar la composició musical, direcció i interpretació, acompanyat d'un quartet, de l'espectacle per a la celebració del 50è Aniversari d'Intermón Oxfam que va tenir lloc a l'Auditori de Barcelona.

El juny de 2007, va compondre per encàrrec una peça musical per a la Pre-Inauguració Oficial de l'Expo de Saragossa 2008 en l'Auditori d'aquesta ciutat, pensada per una orquestra de càmara composta per nou músics i on va intervenir tant de director com d'intèrpret.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada